Maltitol - Maltitol 80/55
Maltitaste maltitol sirup se pridobiva z katalitično hidrogenacijo maltoznega sirupa.
Ima nižji glikemični indeks v primerjavi s sladkorjem.
Nizka kalorična vrednost.
Ne pušča nezaželenega okusa v ustih.
Odlična toplotna odpornost.
Nizka higroskopnost.
Zagotavlja nadzor nad gostoto, viskoznostjo, kristalizacijo in barvo.
Ne povzroča zobne gnilobe.
Daje odličen hrustljav zvok pri oblogah za žvečilne gumije.
Ne sodeluje v Maillardovi reakciji.
Ustreza standardom USP/EP/BP.
Področja uporabe: čokolada, sladoled, dietni izdelki, pecivo, piškoti, sladkor, žvečilni gumi, energijske ploščice, brezalkoholne pijače, halva, marmelada, namazna čokolada, vaflji in pekovski izdelki.
Oblika embalaže: pločevinka, sod, cisterna in fleksibilna cisterna.
Rok trajanja: 24 mesecev.
Izvor: Turčija.